Maatwerk sieraden

Naast een eigen collectie met losse ringen en setjes trouwringen werk ik veelal in opdracht. Unieke sieraden passend bij de specifieke wensen. Niet alleen een bruiloft is een mooi moment voor een handgemaakt sieraad; denk ook eens aan geboorte, verjaardag, jubileum of bedrijfsgeschenk. Een logo, specifieke tekst of tekening, een geheel eigen uitstraling, bijna alles kan. 
Wat ook mogelijk is, is het hergebruiken van materialen van oude sieraden. Of het nu gaat om vergeten, niet gedragen of onherstelbare sieraden, er is een vele leukere bestemming voor! Door middel van omsmelten of het gebruik van verschillende onderdelen van het oude sieraad, krijg je een geheel nieuwe creatie. Op deze manier kun je een sieraad dragen wat wel jouw smaak is, maar toch de nostalgische betekenis van het oude sieraad met zich meedraagt.

Werkwijze

Je bent van harte welkom om met mij de uiteenlopende mogelijkheden te bespreken. Een ontwerp in opdracht begint meestal met een persoonlijk gesprek, waarin de wensen en eigen ideeën worden besproken. Een bestaand sieraad kan een goed uitgangspunt zijn voor een ontwerp. Op basis van alle informatie maak ik één of meerdere ontwerpen en een prijsopgave. Na akkoord van ontwerp en prijsopgave is de levertijd ongeveer 2 maanden, afhankelijk van het ontwerp zelf. Maar mocht het eerder gewenst zijn, is er meestal wel iets te regelen.

Ik heb nog geen enorme bak met ringen of andere sieraden om te laten zien. De meeste modellen zijn met de klanten mee naar huis gegaan. Maar ik heb wel van vrijwel elke ring een proefmodel in zilver. En samen met de foto’s, tekeningen en losse onderdelen zoals diverse stenen en materialen komen we eigenlijk altijd wel tot een mooi idee!

Inspiratie

Laat de foto’s van mijn sieraden een inspiratie zijn voor jullie trouwringen of een ander betekenisvol sieraad en ik hoor graag als je samen met mij aan de slag wilt om tot een uniek resultaat te komen. En mocht je een idee hebben voor een specifiek sieraad, maar je kunt dit nergens vinden, neem dan gerust contact met me op. Dan kijken we samen vrijblijvend naar de mogelijkheden.