Kaatje-V Sieraden

Leuk dat je aan het rondkijken bent op mijn website!

Mijn naam is Karlijn Verberne, vroeger ook wel Kaatje genoemd en gecombineerd met de eerste letter van mijn achternaam is mijn bedrijfsnaam Kaatje-V ontstaan. Ik keek vroeger graag in mijn oma’s en moeders sieradenkistje. Al sinds lange tijd ben ik gefascineerd door het maakproces van deze sieraden. In deze mooie ambacht kan ik mijn creativiteit kwijt. Simpele vormen; organisch, ronde vormen, iconisch. Maar als het kan, net even iets anders, of met een verrassende twist.

Als kind was ik al bezig met het maken van sieraden met fimoklei, rubber en kralen. Ondanks mijn afgeronde studie in een geheel andere richting, bleef het kriebelen om “iets met mijn handen te doen”. Na een open dag op de Vakschool in Schoonhoven ben ik dan toch eindelijk mijn hart gaan volgen om van mijn hobby mijn werk proberen te maken. Met kleine stappen ben ik gekomen waar ik nu ben en nog steeds geeft het me een goed gevoel om met zilver, goud en porselein bezig te zijn. In dit vak ben je nooit uitgeleerd, dus ik blijf mezelf ontwikkelen door middel van cursussen en experimenteren. Het motto van een van mijn leraren is “gewoon doen”, dus soms moet ik gewoon beginnen en daaruit ontstaan de mooiste dingen.

Naast de sieraden in opdracht zijn ringen, kettingen, armbanden en broches simpelweg leuk om te dragen: voor dagelijks gebruik als gezellige aanvulling op je outfit. Voor mij persoonlijk is het dan wel belangrijk dat ze origineel zijn en van goede materialen zijn gemaakt.

Een handgemaakt sieraad heeft meer eigenheid en is meestal duurzamer. Met de kernwoorden origineel, eigentijds en kwaliteit in mijn achterhoofd heb ik o.a. mijn collectie bedels van porselein ontworpen en gemaakt. Ik hoop de mensen te blijven verrassen met leuke en mooie ontwerpen. Het blijft een goed gevoel geven om betrokken te zijn bij een handgemaakt product waar iemand blij of ontroerd van wordt. Om voor mensen iets persoonlijks te mogen maken, mogelijk voor een bijzonder moment in hun leven.

Dus als je een idee hebt voor een specifiek sieraad, maar je kunt dit nergens vinden, neem dan gerust contact met me op.