Kaatje-V

Leuk dat je aan het rondkijken bent op mijn website!

De persoon achter Kaatje-V ben ik, Karlijn Verberne en ik keek vroeger graag in mijn oma’s en moeders sieradenkistje. Al sinds lange tijd ben ik gefascineerd door het maakproces van deze sieraden. Naast deze mooie ambacht spreekt het me ook aan dat sieraden emoties met zich mee kunnen dragen. Zoals huwelijksringen, die speciale ketting van oma of simpelweg omdat iemand je spontaan verrast en het sieraad je herinnert aan dit leuke moment…

Als kind was ik al bezig met het maken van sieraden met fimoklei, rubber en kralen. Ondanks mijn afgeronde studie in een geheel andere richting, bleef het kriebelen om “iets met mijn handen te doen”. Na een open dag op de Vakschool in Schoonhoven ben ik dan toch eindelijk mijn hart gaan volgen om van mijn hobby mijn werk proberen te maken. Met kleine stappen ben ik gekomen waar ik nu ben en nog steeds geeft het me een goed gevoel om met zilver, goud en porselein bezig te zijn. En om voor mensen iets te mogen maken voor een bijzonder moment in hun leven.

Naast deze sieraden voor een speciale, betekenisvolle gebeurtenis of met emotionele waarde zijn ringen, kettingen, armbanden en broches simpelweg leuk om te dragen. Voor dagelijks gebruik als gezellige aanvulling op je outfit! Voor mij persoonlijk is het dan wel belangrijk dat ze origineel zijn en van goede materialen zijn gemaakt.

Een handgemaakt sieraad heeft meer eigenheid en is meestal duurzamer. Met de kernwoorden origineel, eigentijds en kwaliteit in mijn achterhoofd heb ik mijn collectie bedels van porselein ontworpen en gemaakt. Ik hoop de mensen te blijven verrassen met leuke en mooie ontwerpen. Het blijft een goed gevoel geven om betrokken te zijn bij een handgemaakt product waar iemand blij of ontroerd van wordt.

Dus als je een idee hebt voor een specifiek sieraad, maar je kunt dit nergens vinden, neem dan gerust contact met me op.                                      

                                                                                                                                         

    Karlijn Verberne

    De zelf ontworpen en handgemaakte sieraden van zilver & goud maak ik veelal in opdracht, soms met hergebruikte materialen van oude sieraden. Laat de foto's een inspiratie zijn voor jullie trouwringen of een ander betekenisvol sieraad en ik hoor graag als je samen met mij aan de slag wilt om tot een uniek resultaat te komen.

    In mijn webshop -www.shopkaatjev.nl- zijn mijn sieraden van porselein uitgebreid te bekijken en kopen. Zie ik je daar terug?!